söndag 24 februari 2008

Avrapportering

Så vad händer här egentligen? Jo, jag är mest ute och traskar i skogen eller på gator och torg, socialiserar och tränar hundar och självklart sköter rutiner såsom städa, utfodra, städa, diska matskålar, fylla på vatten, borsta/bada/föna, städa och cykla.
På whiteboardtavlan är det fem tikar med frågetecken efter sig under rubriken Pregnant, två utan. Så om allt går som planerat (för alla parningar har varit planerade) kommer det inom två månader födas en dvärgschanuzerkull, två schanuzerkullar och fyra bouvierkullar. Vad sägs om det folks...
För tillfället finns här en kull med bouvierer och en med dvärgar. En av bouviererna ska stanna...



Förutom schappevalpar är nog berner det sötaste som finns. Gull!

Iske, min rumskompis, har funnit sig mycket väl tillrätta och trivs finfint här. Hon är mycket smartare än någon av de andra hundarna jag har promenerat med. Hon fattar redan grejen med att hoppa på stubbar och stenar och tittat på en när man säger hennes namn. Iske har agilitypotential, det syns. Det är nästan så att jag blir sugen på att klicka henne...ska se om jag hittar tillräckligt med tålamod för den metoden så kanske. Vi hade nog kunnat få till ett himla snyggt fritt stående...
Imorron ska vi till hundklubben och se om veckans träning gett resultat.



Den kommande veckan står de följande på schemat:

  • Regn
  • Cykling med Pebbles som kanske ska anmälas till WDS
  • Träning med Iske
  • Badning av Pepper
  • Mer regn (det regnarmonsun-aktigt här och bildar små sjöar på alla gräsytor)
  • Lite eller mycket förtroendeuppdragsarbete
  • Utställning på söndag
  • ...också ska jag fundera på framtiden. Den som kommer efter 2008. Jag ska leka lite till innan jag låter allvaret börja.


På Lönashultskolans tid fanns det inte mycket som egentligen var allvar. Tänk om man fattat det då. Kommer ihåg när jag gick i femman, det var kul. Nog ända tiden under min uppväxt som jag kan kalla att min klass (eller fem-sexan som vi var) hade någon form av sammanhållning. Sad but true. Innan jag åkte hit var Carro och jag på bio, det var vi när vi gick i fem-sexan oxå. Men den här gången var det nog inga som störde sig på oss...fast iof var ju inte V1 och V3, eller vilken ordning det var, med... De va tider det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallå!?! Shar pei valpar är väl oxå med bland det sötaste som finns =/ Det tycker i varje fall jag =D