fredag 16 maj 2008

Rannsakning av mig själv..?

Ett inlägg med anledning till kommentaren för inlägget Fenomenet Facebook:

Jag har lyckats trampa på extremt ömma punkter, jag trampar alltid på ömma punkter men det här gjorde nog extra ont.
- Dissning av Facebook
- Ratning av staden Göteborg

Jag drar slutsatsen att den anonyma avsändaren som uppmanar mig att sluta tycka så himla mycket och inte hålla på och döma andra hela tiden
- Gillar Göteborg
- Spenderar jävligt mycket tid på Facebook (kanske till och med skickar små fejkade kramar till vänners vänner?)

Jag har sen januari ägnat en stor del av dagarna åt att tänka. Jag har kommit fram till att min självkännedom är större, jag kan lita på mig själv. Har även konstaterat att det inte är lönt att försöka uppleva det någon annan gjort eller bry sig om vad andra tycker, irriterande va?

Jag kommer att i slutet av min resa skriva ett Slutord där det förhoppningsvis dyker upp en och annan beskrivning om just det här...jag sparar det klokaste tills dess. Men människor små (för nu i skrivande stund dök det upp en tredje kommentar för samma inlägg), livet är inte alltid så lätt och långt ifrån trevligt hela tiden.

Idag har jag ännu en gång blivit bevisad att det är de Vännerna som man trivs med och betyder lite extra, som är äkta. Se bara på kommentar nummer två i ovannämda inlägg.

Kommentatorerna Anonym och JL tycker att jag ska skriva mer om min resa och vad jag gör om dagarna (den kvällen satt jag på lånat Facebooks konto o kollade bilder som inte fanns ngnannanstans och blev ytterligare en gång i mitt liv överväldigad över fenomenet som jag skrivit om...men det kanske inte räknas som någon som hänt).
Så för att tillfredställa så många som möjligt:
___________
Fredag 16 maj 2008
Idag hade jag ställt klockan astidigt(6.00...mm) för att inte försova mig som jag gjorde i onsdags eller om det var igår. Klev upp och duschade o började med att släppa ut Payas och Iske på fältet.
Jobbade vidare med Fellow och Noa. Därefter flickorna som i helgen bara är tre: Faiska, Geske och Dustie. Släppte ut Esra från puppiehouse och såklart gav alla maten som jag förberett kvällen innan. Sen tog jag in Payas och Iske för att annars skäller schanuzrarna som galningar på dem när de går förbi. Släppte ut Porsche, Pepper och Hira...och gav samtidigt dem mat. Kima är fortfarande kvar, åker snart hem till sin familj tror jag. Släppte ut Loes och Tex o gav Loes valpar mat.
Gick in till mig igen och gav Iske och Payas mat, gjorde iordning min grötblandning och gick sedan ut och städade i kenneln. Onormalt lite att städa så jag hann det innan frukost eftersom jag var så tidig idag. Tror jag bloggade lite om jag inte minns fel. Sen kom Gerard o hämtade maten till hundarna på framsidan och Hennie kom lite senare och hämtade mat till minivalparna.
Jag kokte gröt, vi åt frukost tillsammans, Kim kom o drack te.
Efter frukost städade jag ute o tog sen in alla hundarna för att det regnade som tusan. Städade hos Lous o hennes valpar, bytte allt o gjorde fräscht. Mycket lättare att byta papper än sågspån...men snart ska de flytta in till sågspånsboxen.
Gick en runda med Iske o payas i regnet och framåt 10 drack vi kaffe med Claudia.
Jag städade vidare, sopade lite golv och annat. Släppte ut alla otåliga hundar i regnet. Lunch framåt 12.30 tiden, yoggi och macka alltid gott. Slutade ösa ner o började dugga. Städade lite till, gjorde iordning mat till hundarna. Hade Sahnes fot i anti-inflammatoriskt såpvatten en stund. Gick en runda med Payas o Iske igen, kom tillbaka till teet vid 15. Matade Loes valpar och tog sen in Pepper och blåste henne torr för att Gerard skulle göra henne fin. Matade alla hundar och drev omkring lite planlöst och kollade mailen innan jag började städa inne i lägenheten. Dammsög och plockade iordning, förberedde för att tvätta kläder.
Vid 18 kom Hennie och berättade att maten var klar, åt sallad och kyckling själv eftersom Hennie och Gerard skulle ut med vänner. Hennie höll mig sällskap vid bordet, de planerade för att åka och jag tog resterna av salladen och gick till lägenheten och sattade mig för att titta på Scrubs.
And here we are.
Nu ska jag gå ut med soporna, cykla och handla Vla, äpplen och kolsyrat vatten. Sätter nog på en maskin tvätt först.
___________

Intressant och givande läsning förstår jag?

Jag har lite skojjsiga bilder från gårdagen. De kommer ut snart, vare sig man vill eller inte.

Inga kommentarer: