måndag 2 juni 2008

Jag har en plan

Till familjen
Måste kännas bra att få allt planerat och serverat...hm.

  • Onsdag:
    Ankomst, guidning på kennel Vanenblikhoeve samt middag.
  • Torsdag:
    Femte juni(alla borde vid det här laget veta vad som händer då.....), promme, shopping och rundvandring i Enschede. Tårtbakning (ihopsättning av ingredienser som tagits med från Zweden på min begäran), tårtätning och senare på kvällen Barcbecueën tillsammans med lite gäster, småländsk ostkaka (och farmors oslagbara nykokta jordgubbsylt, tacktacktack!) som avslutning!
  • Fredag:
    Amsterdam here we come...
    Det finns så otroligt mycket att titta och göra så vi kommer få begränsa oss kraftigt. En och annan rolig affär (väskor, skoooooor) måste hinnas med och utöver det blir det nog att investera i en Canal-Bus biljett om vädret är fint. Van Goth står högt upp på min lista...får se vad övriga säger om den saken.
  • Lördag:
    Ett ställe som heter Zaanse Schans kommer att få besök. Ligger i Zaandam, i Amsterdamsområdet, och är en gammal välbevarad by. Finns klassiska väderkvarnas att skåda, ost att smaka och köpa och träskortillverkning att titta på. Även en stor shop med dutch-souvenirer för den som vill. För egen del är det mest osten och väderkvarnarna som lockar. Och träskorna såklart (tsss).
    Hinns det med kommer vi att stanna till i Arnhem, eller någon annan fin holländsk stad, och titta runt.
    Kvällen avslutas med måltid tillsammans med Gerard och Hennie på den berömda, omtalade kinaresturangen, som vi brukar hämta mat från, och deras "walk" (=typ buffé).
  • Söndag:
    Tillbaka till Sverige och Hemmet. Ett litet stopp i Puttgarden för att fylla alla lediga skrymslen i Volvon.

Chansen att någon av de berörda kommer att hinna läsa det här innan de styr söderut är väl inte så stor. Planerna kommer antagligen ändras allt eftersom sedlarna försvinner och vädret försämras.
No matter what så kommer det bli väldigt roligt:-)
Välkomna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ååååh....jag vill va meeee...låter så kul!

Du förresten så har jag lite frågor till dig om din blogg sen när du kommer hem....tror du har funktioner i din blogg som inte wordpress har...funderar på att byta.

Du - vad gör man på en sightsing?
Ser framför mig familjen Rosell (familjen von Trapp) sjungandes "Who let the dogs out" på kennel Vanenblikhoeve. I Entschede vete sjutton vad ni sjunger - kanske "ja må ho leva" men då försvinner själva "sight" i sammanhanget. Av någon anledning dyker Dr Bombays "Rice and Curry" upp i samband med kinarestaurangen...samma kontinent så det får gå...

Puttgarden är ju "Go, go Vickan, it's your birthday, we gonna sip bacardi like it's your birthday..." klockren...

Berätta gärna mer om när familjen Rosell åker på sightsing...låter som ett spännande fenomen.

Nu har jag inget mer vettigt att skriva....Folke längtar efter Payasbus.

Kram och ses snart!

Sofia sa...

haha, låter verkligen som en plan!
och en bra sådan!

Sara sa...

å den 10 juni 14:30??????